יום שלישי, 8 בנובמבר 2011

טיפים לסטודנט המתחיל בניהול מערכות מידע

מאת: רפי שאקי, בוגר התכנית לניהול מערכות מידע באקדמית ת"א-יפו.

הקדמה 

פרופיל אישי

בשנת 2008 התחלתי את לימודי התואר הראשון לניהול מערכות מידע במכללה האקדמית תל אביב יפו ושלוש שנים אחר כך התקבלתי לעבודה בחברת  Amdocs  בתפקיד .Senior Business Analyst . להלן מספר עצות וטיפים לך הסטודנט שבחרת במסלול של ניהול מערכות מידע. מידע הכרחי שטוב יהיה אם תאמץ אותו לפני תחילת לימודי התואר.

 נקודת התחלה

"ניהול מערכות מידע" הוא מסלול אקדמאי מרחיב אופקים ומאתגר, שמכין אותך בצורה הטובה ביותר להיקלט בשוק העבודה לאחר קבלת התואר. מי שבוחר במסלול זה ועומד בהצלחה בכל המטלות לקבלת התואר מרוויח תקופת לימודים מעשירה ומרתקת וגם מגוון רחב של אופציות מקצועיות ותעסוקתיות בעתיד.

קורסי בחירה – מה וכמה?

·         "ניהול מערכות מידע" הוא מסלול לתואר שמשלב בתוכו 3 תחומי דעת: כלכלה, מדעי המחשב ומערכות מידע. ההשתתפות בקורסי הבחירה תאפשר לכם להעמיק את הידע שלכם בכל אחת מהם ולזהות מה העדפות האישיות שלכם. זה יקל עליכם לבחור האם אתם רוצים להתמחות בתחום ספציפי כגון: אבטחת מידע, תכנות מערכות  או ניהול עסקים.
·         מומלץ כבר בשנה הראשונה להכיר את קורסי הבחירה למרות שאני ממש לא ממליץ להוסיף למערכת השעות בשנה הראשונה עוד קורסים מפני שהמערכת תהיה עמוסה, קשה ומלאת מטלות ואין צורך להוסיף לזה עוד לחץ. אחרי שנה של לימודים תוכלו לדעת איזה נושא מדבר עליכם יותר, המערכת תהיה יותר פתוחה ותוכלו לעשות החלטות נכונות.

למידה עצמית – עבודות גמר

החל מהשנה השנייה ללימודים תדרשו לבצע ולהגיש 3 עבודות, סמינר(עבודות מחקר) פרויקט (עבודת אפיון) וסדנא (פיתוח מערכת). ראה עוד פרטים בלשונית למידה עצמית באתר התוכנית http://isblog.mta.ac.il/.

בחירת הנושאים לעבודות הגמר

         א.         אפשר לבחור מתוך רשימת נושאים נתונה
          ב.         אפשר ושווה להתאמץ ולחשוב על רעיון מקורי משלכם. המכללה, תעניק לכם זכויות יוצרים מלאה ויחד עם התמיכה המקצועית וההכוונה שתקבלו מהמרצה תוכלו להתחיל את ה- Start up כבר מסוף סמסטר א' של שנה ב'. לכו על זה!

עבודה

נושא העבודה בזמן התואר הוא נושא חשוב וקריטי לרוב הסטודנטים. כמובן ואם אתם יכולים לא לעבוד בתחילת התואר הרי זה מבורך. תשקיעו את הזמן והאנרגיה בלימודים.
לאלו שלא יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד אתן כמה דגשים שכדאי לתת להם דגש.

היקף המשרה

בזמן התואר ובפרט בהתחלה לא רצוי לעבוד במשרה בהיקפים גדולים. החישוב של שעות הלימוד יכול להטעות. היקף הקורסים מוגדר על הישיבה בכתה ולא מוכנסים בחישוב זה גם שיעורי בית המטלות וזמן הלמידה למבחנים. לכן נסו לצמצם את היקף המשרה בשנים הראשונות לתואר כדאי שלא תיפלו בלחץ.

ניסיון בתחום

סטודנטים רבים נכנסים ללחץ מהפחד שיגיעו לשוק העבודה מיד לאחר התואר ללא ניסיון בתחום. אותם סטודנטים לוקחים משרות סטודנט בזמן הלימודים ובכך צוברים ניסיון בתחום. זוהי דרך אחת לפעולה. אך רק חשוב לשים לב לעובדה שאותן משרות לפעמים דורשות זמן יקר והשקעה רבה. אלה מביאים לירידה בציונים ולפעמים גם להכשלות וגרירת קורסים לסמסטר נוסף. לכן מומלץ להבין בדיוק מה חופנת המשרה המבוקשת ולא לקחת כל משרה רק בשם הניסיון.  דרך נוספת לפעולה היא מתוך ההבנה שהמשרה הראשונה היא משרה התחלתית בכל מקרה, הן אם בזמן התואר והן אם מיד לאחריו וכמו כן המשכורת לאחר סיום התואר גבוהה בהרבה ממשכורת סטודנט לכן המטרה היא לסיים את התואר כמה שיותר מוקדם וכך "להקפיץ" את המשכורת.

תחבורה

הדרך הטובה ביותר היא כמובן לגור ליד המכללה ולהגיע ברגל... למי מאיתנו שמעדיף לגור במקומות אחרים להלן מספר טיפים ודרכי הגעה.

ציבורית

רכבת לא באה בחשבון מפני שאין שום תחנה קרובה לעומת זאת קווי האוטובוס הם דרך מצוינת להגיע ולצאת מהמכללה. כל קו שעובר בשדרות ירושלים הוא מציין. ניתן כמובן להוציא כרטיס 'סטודן' (כרטיס חופשי)  http://www.dan.co.il/template/default.asp?catid=46
לפרטים נוספים על הקווים המועדפים: מודיעין דן: 03-6394444   מודיעין אגד: 03-6948888

פרטי

הדרך הטובה ביותר היא להגיע באופן עצמאי עם מכונית, אופנוע, טוסטוס, אופניים, סאגווי או קורקינט ממונע. כל אלה נותנים מענה מצוין לבעיית הניידות. מומלץ, כמובן, לנתח את כל העלויות הנלוות, הפקקים, הגנבות והתיקונים. חשוב לציין שלגבי מכוניות, לפעמים אין מקום בחניית המכללה וצריך לחנות מחוץ לחניון.

אוכל

כסטודנטים הגרים ללא ההורים אלא לבד או עם שותפים בדרך כלל האוכל הביתי תופס מקום לא פחות מהאוכל בחוץ. התקופה הסטודנטיאלית אולי עושה טוב לראש, אבל לא לקיבה. נושא האוכל הוא לא קל גם בגלל הלחץ וגם בגלל הכיס. המוח שלכם יעבוד הרבה יותר טוב על קיבה מלאה. להלן כמה טיפים לאלה שצריכים לאכול:

אוכל מהבית

 אל תתביישו לקחת אוכל מאימא - הקציצות הקפואות וחסרות החיים האלה נראות מעדן עולמי בסוף יום לימודים מתיש. ניתן לחמם במיקרו שנמצא בחדר האגודה שנמצא בבניין ווסטון (מדעי המחשב)

קפיטריה

לנשנוש מהיר, קפה, סיגריות או מסטיקים ניתן להגיע לאחת משני הקפיטריות :
האחת בחלק הצפוני שבין בניין כלכלה (ומערכות מידע) ובניין ווסטון (מדעי המחשב) בקפיטריה זו ניתן גם למצוא סלטים וכריכים ואפילו ארוחת צהריים חמה. הקפיטריה השנייה נמצאת בצמוד לבניין מדעי ההתנהגות.

אז איפה כן אוכלים?

יפו מספקת בסביבת המכללה מגוון רחב של מזונות גם באיכות וגם במחיר.להלן קישור עם מפה והסברים:

אגודת הסטודנטים

זהו הגוף שעוזר, מטפל, דואג והכי חשוב מקשר בניכם לבין המכללה. חשוב להגיע להגיד שלום ולראות מה הוא מציעה. כמו כן, ניתן לעבוד באגודה. לפרטים נוספים:  http://www.aguda-mta.com/site/Homepage.aspx
מלגות
נושא המלגות הינו תחום מרתק וגדוש בפני עצמו, המקל באופן ניכור על חייכם, יש לנסות למצוא מלגה אשר תיתן לכם את המיטב מהשקעתכם בה. כסף כפרמטר ביחס להשקעתכם אינו מהווה דווקא הפרמטר הנכון. לעיתים מלגה הדורשת השקעה רבה יכולה לעזור ברזומה.
למידה נכונה לבחינה
להלן כמה עצות כדי למצות את סגנון הלמידה שלכם למקסימום
·         חשוב מאוד ליצור סדר עדיפויות לנושאים בהם אתם מתקשים יותר ודורשים התעמקות רצינית וכן לאלו שאתם יותר שולטים בהם.  
·         הפסקה מהלימודים למבחן היא הכרחית. אם החלטתם להפסיק את הלימודים - עשו משהו שתוכלו להפיק ממנו את מירב הכיף וההנאה, כדי שתוכלו להסתפק בהפסקה שלקחתם מבלי להאריך אותה עוד יותר. למשל: צפו בטלוויזיה, גלשו באינטרנט, דברו בטלפון, צאו החוצה לנשום אוויר, עשו ספורט ולבסוף חזרו ללמוד. 
·         אם אתם יושבים ללמוד במשך שעות, בדקו האם אתם קולטים את כל מה שאתם קוראים. אם לא - אמצו סגנון לימוד שונה. אם אתם גם חורשים וגם מצליחים להבין – מצבכם מצוין.
·         סביבה ניטראלית הימנעו משודדי קשב כמו טלוויזיה ומחשב. הם רק מפריעים להתרכז וליצור לימודים מועילים. הספרייה, החברים ואפילו הגינה בחוץ הם מקומות מצוינים לברוח אליהם.
·         חברים - לא לכולם זה מתאים, אבל למידה בקבוצות יכולה להיות ההבדל שבין שעמום טוטאלי ללמידה מהנה ומועילה. כשלומדים ביחד, והוגים את הטקסט בקול רם, קל יותר לזכור אותו.

שבו נכון מול המחשב

האגודה הישראלית לכירופרקטיקה מזהירה מפני בעיות גב העלולות להיווצר מעבודה ממושכת מול המחשב ומציעה לסטודנטים מספר כללי זהב למניעת כאבי גב וצוואר:
·         קרבו את המקלדת והעכבר לקדמת השולחן אליכם - הרחקתם תגרום לעומס מיותר על שרירי השכמות.
·         הציבו את המסך מול מרכז הפנים - כך שהמסך יהיה בגובה העיניים (מרכז המסך בגובה הסנטר).
·         הניחו את רגליכם על הדום או שרפרף המאפשר כיפוף של הברכיים, להפחתת לחצים על הגב התחתון.
·         בחרו כיסא אורטופדי עם משענת לצוואר ומשענת לידיים. לא לחסוך, אתם יושבים הרבה.
·         השעינו את המרפקים על משענות הכיסא, לדאוג שהן מכוונות לגובה המתאים (מומלץ נמוך בכמה סנטימטרים משולחן העבודה).
·         בעבודה עם העכבר רצוי שהצוואר יושען על משענת הכיסא - פרק כף היד צריך להישאר במצב הישר ביותר האפשרי.
·         ממומלץ לבצע תרגילי מתיחה יום יומיים לחיזוק הגב התחתון והעליון.
·         לבדוק את הראייה אחת לשנה - ליקוי בראייה יגרום לך להתקרב אל המסך ולכווץ שרירים מיותרים.
·         לשתות לפחות 8 כוסות מים ליום - שרירים עם רמות חומצת חלב גבוהים זקוקים למים רבים כדי לשטוף את החומצה המצטברת החוצה.
·         לקום כל 45 דקות להתרענן – לעשות תרגילים להרפיית שרירי השלד והעיניים מסייע בהזרמת דם לשרירים ולמפרקים.
פרטים נוספים באתר האינטרנט של האגודה הישראלית לכירופרקטיקה: www.chiropractic.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה